👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in april van 10% korting

23 mei 2023

Tips voor een geslaagde vrijmibo

Het is vrijdag en het weekend staat bijna voor de deur. Na een drukke werkweek verlangt iedereen op het werk naar een goede en gezellige afsluiting van de week. Veel medewerkers genieten van een vrijdagmiddagborrel, ook wel bekend als vrijmibo! Samen met collega’s een paar uur ontspannen en de productieve werkweek afsluiten. Naast gezelligheid biedt een vrijdagmiddagborrel nog meer voordelen, die we in dit blog graag met je delen!

Een vrijmibo bevordert een goede werksfeer

Vrijdag is de laatste werkdag voordat het weekend begint. Een borrel rond vier of vijf uur is de perfecte start van het weekend. Stop met werken en voer even geen werkgerelateerde gesprekken met collega’s. Een vrijdagmiddagborrel brengt niet alleen gezelligheid met zich mee, maar het versterkt ook het teamgevoel en zorgt ervoor dat je je verbonden voelt met je collega’s. Een wekelijkse borrel is niet noodzakelijk, eens per maand is ook voldoende!

Op een andere manier je collega’s leren kennen

De collega’s met wie je het meest samenwerkt, ken je vaak het beste. Een vrijmibo biedt ook de mogelijkheid om andere collega’s beter te leren kennen. Onderzoek heeft aangetoond dat collega’s die regelmatig samen een drankje doen, zich sterker met elkaar verbonden voelen. Op zoek naar een leuke activiteit voor de vrijmibo? Denk eens aan karaoke. Dat zorgt na een paar drankjes gegarandeerd voor een goede sfeer.

Hoe lang duurt een borrel?

De meeste vrijdagmiddagborrels beginnen rond vier uur en eindigen rond zeven uur. De duur van de borrel varieert echter per bedrijf. Sommige bedrijven vinden twee uur genoeg, terwijl andere doorgaan tot laat in de nacht. Deelname aan een vrijdagmiddagborrel is niet verplicht, maar het is natuurlijk altijd gezellig als er collega’s blijven hangen.

Organiseer de borrel samen

Het is goed voor het team om de vrijdagmiddagborrel gezamenlijk te organiseren. Door de taken te verdelen, voelt iedereen zich verantwoordelijk om van de vrijmibo een succes te maken.

Kies een thema voor de vrijmibo

Borrelen met collega’s is al gezellig, maar nog leuker met een thema. Organiseer af en toe een vrijdagmiddagborrel met een thema samen met je collega’s. Versier de ruimte voor speciale feestdagen, zoals Halloween of kerst. Daarnaast kun je een vrijdagmiddagborrel combineren met een speciale gelegenheid, zoals een verjaardag of het behalen van een doelstelling.

Houd rekening met collega’s die moeten rijden

Niet iedereen woont om de hoek van het werk. Denk daarom aan collega’s die na de vrijdagmiddagborrel nog naar huis moeten rijden. Bij een vrijdagmiddagborrel denken de meeste mensen meteen aan alcoholische drankjes, maar een glas fris doet het net zo goed. Zorg naast drank en frisdrank ook voor voldoende lekkere snacks.

Met al deze tips voor de vrijdagmiddagborrel zal jouw vrijmibo zeker slagen! Geniet van een ontspannen en gezellige afsluiting van de week samen met je collega’s.

Lees ook:

– 5 keer gezonde lunch om mee te nemen naar het werk

Meer nieuws