👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in juni van 10% korting

16 januari 2024

Hoe vind je een nieuwe baan?

Het zoeken van een nieuwe baan kan frustrerend en zenuwslopend tegelijkertijd zijn. Het kan voor veel mensen een uitkomst zijn die verandering nodig hebben in hun werkstructuur. Om deze periode wat leuker te maken hebben wij voor jullie enkele tips samen gesteld, veel lees plezier.

Maak een zelfreflectie

Denk na wat voor vaardigheden en skills je beheerst. Zet deze op papier en zet daarbij je interesses, en doelen bij op. Maak er een lopend verhaal van en leg uit hoe jij als werknemer een toevoeging kan zijn in een onderneming.

Update je CV

Nadat je een zelfreflectie hebt geschreven kun je je CV aanvullen zover dat kan. Zorg ervoor dat er gerelateerde functies op je CV staan die te maken hebben met je sollicitatie. Mocht je dat niet hebben, dan verzin je natuurlijke geen nieuwe functies.

Maak een LinkedIn profiel

Mocht je nog geen LinkedIn profiel hebben, dan is dit een hele goed stap in de juiste richting. LinkedIn is namelijk een krachtig platform voor professioneel netwerken. Als je al een LinkedIn account hebt, dan adviseren wij je je profiel te optimaliseren. Dit kun je doen door een professionele foto als profiel foto in te stellen, een pakkende samenvatting en alle relevante informatie op je LinkedIn account zet.

Ga netwerken

Maak gebruik van professionele netwerken, dit zowel offline als online. LinkedIn is een mooi voorbeeld voor online, maar bijvoorbeeld netwerk bijeenkomsten kunnen een mooi voorbeeld zijn voor offline. Praat daarnaast met mensen in jouw vakgebied of wonend in jouw omgeving. Netwerken kan namelijk veel zakelijke deuren openen.

En mocht het na deze tips allemaal nog steeds niet lukken, dan kun je natuurlijk altijd hulp inschakelen van je naaste omgeving.

Meer nieuws