👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in juni van 10% korting

30 november 2023

Wat te doen bij een onwerkbare situatie

Als je te maken hebt met een onwerkbare situatie op het werk, is het belangrijk om op een doordachte en constructieve manier te handelen. Hier zijn enkele stappen die je kunt overwegen:

Als je te maken hebt met een onwerkbare situatie op het werk, is het belangrijk om op een doordachte en constructieve manier te handelen. Hier zijn enkele stappen die je kunt overwegen:

Zelfreflectie:

Neem de tijd om de situatie te evalueren en probeer objectief te beoordelen wat er precies misgaat.

Identificeer specifieke problemen en probeer ze te begrijpen vanuit verschillende perspectieven.

Communiceer:

Zoek een geschikt moment om met je directe collega’s of leidinggevenden te praten over de problemen die je ervaart.

Wees open en eerlijk in je communicatie, maar vermijd beschuldigingen. Gebruik ‘ik’-statements om je gevoelens te uiten.

Zoek hulp:

Als de situatie niet verbetert na gesprekken op de werkvloer, overweeg dan om hulp in te schakelen van HR (Human Resources) of een vertrouwenspersoon binnen het bedrijf.

Documenteer:

Houd een gedetailleerd logboek bij van de problemen die je ervaart, inclusief data, tijdstippen en betrokkenen. Dit kan handig zijn als je later bewijs nodig hebt.

Bedrijfsprocedures volgen:

Raadpleeg het bedrijfsbeleid of de werknemershandleiding om te begrijpen welke procedures er zijn voor het omgaan met conflicten of problemen op de werkvloer.

Professionele hulp:

Overweeg externe hulp, zoals een mediator, als de situatie blijft verslechteren en interne middelen niet effectief zijn

Zelfzorg:

Zorg goed voor jezelf, zowel fysiek als mentaal. Werk aan stressmanagement en zoek steun bij vrienden, familie of professionals buiten het werk.

Overweeg je opties:

Als alle inspanningen om de situatie te verbeteren vruchteloos zijn, overweeg dan of het tijd is om je opties buiten het bedrijf te verkennen, zoals het zoeken naar een andere baan.

Leg het vast:

Als het echt ondraaglijk wordt en je geen andere uitweg ziet, overweeg dan om de situatie officieel te documenteren en eventueel juridisch advies in te winnen.

Onthoud dat elke situatie uniek is, en het is belangrijk om flexibel te zijn in je aanpak. Als het mogelijk is, probeer dan samen te werken met anderen om oplossingen te vinden.

Meer nieuws