👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in juni van 10% korting

25 april 2023

5 keer gezonde lunch om mee te nemen naar het werk

De zomer komt er bijna weer aan en de meeste mensen willen weer lekker gezond gaan eten. Niet alleen thuis, maar vooral ook op het werk. Door zelf een gezonde lunch samen te stellen, voorkom je onnodig snacken en het bestellen van eten. Veel gezonde bestelopties zijn namelijk niet overal te vinden en als je ze wel gevonden hebt, zitten ze vaak vol verborgen suikers. Als je zelf je eten klaarmaakt voor je werk, dan weet je precies wat erin gaat. Maar hoe stel je een gezonde lunch samen die makkelijk en snel te maken is? In deze blog hebben wij 5 voorbeeldlunches die je mee kunt nemen naar het werk.

Tip 1: lunch wraps

Een wrap is ideaal als lunch of als tussendoortje. Een wrap kan een gezonde lunch zijn, omdat je allemaal verschillende groentes erin kwijt kan. Een wrap is ook makkelijk om te eten en het voordeel is dat het minder snel zacht wordt dan brood.

Tip 2: lunch dip

Heb je geen grote trek? Kies dan eventueel voor een gezonde lunch met groentedips. Groentes die je kunt gebruiken voor deze dips zijn wortels, komkommer, paprika en elk soort groente die jij lekker vindt. Goede combinaties zijn wortels met hummus en komkommersticks met heksenkaas.

Dit is een lichte lunch zonder snelle suikers, waardoor je hem makkelijk kunt verteren. Bovendien blijft je bloedsuikerspiegel er stabiel door.

Tip 3: crackers of rijstwafels

Een andere licht verteerbare lunch is een lunch met crackers of rijstwafels. Deze kun je beleggen met kipfilet, hummus of avocado. Deze lunch bevat wel veel koolhydraten, wat kan zorgen voor een energiedip, maar door de groentes en het broodbeleg voorkom je dat.

Tip 4: boeren omelet

Als je werk een keukentje heeft, dan kun je er ook voor kiezen om je lunch op het werk te bereiden. Neem diverse groentes mee en eieren. Bak eerst de groente bijna gaar en voeg dan de eieren toe. Even laten bakken, en je boeren omelet is klaar. Heb je niet genoeg aan alleen een boerenomelet? Neem er een volkoren broodje bij en wat extra groentes, zo zorg je ervoor dat je gezond vol raakt.

Tip 5: pasta salades

Een salade is niet alleen een gezonde keuze, maar ook een lekkere manier om genoeg groentes binnen te krijgen. Als je wat extra energie nodig hebt voor het sporten, kun je de salade omtoveren tot een heerlijke pastasalade. Voeg eiwitrijk voedsel toe om je spieren te ondersteunen of voeg juist bessen toe voor een frisse smaak. Experimenteer met verschillende smaken en ontdek wat jij het lekkerst vindt. Je kunt ervoor kiezen om alles van tevoren in een bak te doen of op het werk samen te voegen.

Naast het kiezen van gezond eten, is het ook belangrijk om rekening te houden met praktische zaken. Neem je lunch mee in volledig afsluitbare meeneem doosjes om lekkage te voorkomen en voeg sausjes of dressings pas op het werk toe om te voorkomen dat je lunch nat wordt. Ten slotte is het een goed idee om een broodtrommel te kiezen die je kunt opwarmen, zodat je ook kunt genieten van een warme lunch en meer variatie kunt toevoegen aan je maaltijden.

Lees ook:

Meer nieuws