👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in juni van 10% korting

26 oktober 2022

3 tips voor meer werkplezier!

Laten we van werk een feestje maken! Als werkgever heb je een belangrijke rol hierin. Hoe zorg je dat iedereen meer werkplezier heeft op het werk? 

Zeker als je bedenkt dat 72% van de werkenden in Nederland zegt dat werkplezier erg belangrijk voor hen is. Dat blijkt uit recente onderzoeken. Voor sommigen is meer werkplezier soms nog belangrijker dan het krijgen van een hoger salaris! 

Nu heb je genoeg reden om er mee bezig te gaan.Soms kan dat best lastig zijn, want waar moet je beginnen en hoe ga je het aanpakken? Elke medewerker is natuurlijk anders. We leren je niets nieuws, maar geven je wel drie tips waarmee je aan de slag kunt gaan om werkplezier onder werknemers te verbeteren! Staat de wijn al koud voor de vrijdag middag borrel?

Tip 1: Zet mensen op de juiste plek 

Probeer uit te zoeken onder je medewerkers als ze te veel of te weinig druk voelen. Te veel of te weinig werkdruk zorgt voor stress, verveling of frustratie en dat is allemaal helemaal niet nodig. De een doet soms net iets meer dan de ander en haalt er veel plezier uit. Hetzelfde geldt voor de inzet van talenten. Laat mensen doen waar ze goed in zijn. Zet dus de juiste mensen op de juiste plekken binnen je bedrijf. Iedereen krijgt er meer energie van! 

Tip 2: Toon interesse 

Deel af en toe eens een compliment uit! En juist niet alleen dingen benoemen als er iets fout gaat. Hierdoor werkt elke medewerker harder en gaat hij gelukkiger naar het werk. Of probeer meer geïnteresseerd te zijn in jouw eigen medewerkers. “Hoe gaat het met je?”, “Hoe was je weekend?” of iemand geluk wensen doet al wonderen. Het kan iemands dag helemaal maken.

Tip 3: Vier een feestje! 

Dit bedoelen we letterlijk. Vier de successen die je werknemers behalen! Een nieuwe klus binnen, een project afgerond, mooie complimenten van een klant ontvangen of is het gewoon vrijdag middag? Maak er een gezamenlijk moment van! 

Laatste tip: Vergeet die vrijdag middag borrel niet!

Lees ook:

Meer nieuws