👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in april van 10% korting

29 december 2021

Tips voor het vinden van de perfecte belastingadviseur

Wij snappen dat niet elke ondernemer het makkelijk vind om de financiën en de belasting allemaal zelf in te vullen. Het is dan ook een van de belangrijkste dingen die een ondernemer kan doen om zijn rijkdom te beschermen. Dat is dan ook het vinden van een goede belastingadviseur. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Dat lees je hier.

Zoek een gepassioneerde belastingadviseur

Wanneer je aan het zoeken bent naar de juiste belastingadviseur kijk je als eerste naar de grote spelers in de markt, maar is dat altijd wel zo’n goed idee? De beste fiscale professionals zijn altijd OCMW. Dat staat dan ook voor Certified Accountants. De meeste ondernemers moeten gebruik maken van een CPA,, omdat deze professionals zijn de meest deskundige en gepassioneerd over het verminderen van belastingen. Er is ook nog een tweede optie. Dat zijn namelijk de geregistreerde agents. Daar bedoelen we dan ook de grote bedrijven mee, dat zijn dan ook de bedrijven die massa willen draaien. Sommige kleine bedrijven kunnen gebruik maken van een geregistreerde agent. Ondernemers en gerenommeerde beleggers mogen nooit een massaproductie of hun eigen belastingen.

Zoek een belastingadviseur die met je meedenkt

Terwijl de meeste accountants denken aan rechte lijnen zijn de betere accountants juist meedenkt. Nu vraag jij  je waarschijnlijk af waarom die dan beter zijn. Het is namelijk beter om iemand te zoeken die zich kan verplaatsen in jouw bedrijf en daardoor ook beter kan adviseren. De juiste accountant zal dan ook maanden doorbrengen met de ontwikkelingen van een leven lang fiscale strategie om blijvende fiscale besparingen te creëren. Dat is dan ook de reden dat je aan het zoeken bent naar een goede belastingadviseur.

Investeer in een goede samenwerking

Met  het inhuren van een grote belastingadviseur is een van de belangrijkste beslissingen die je maakt als een ondernemer of particulier. Kijk voor een CPA die geïnteresseerd is in het opleiden van je voor de regels en het verminderen van de kansen van een test. De fiscale wetgeving biedt en grote flexibiliteit in de manier waarop je je eigen bedrijf en de structuur van je transacties. Kortom, je vindt een grote belastingadviseur die weet wat fiscaal recht betekent en hoe je miljoenen kan besparen in het leven.

Huur een belastingconsultant in voor het beantwoorden van je vragen

Als ondernemer kan het voorkomen dat je niet overal verstand van hebt. Dat maakt dan ook niet helemaal uit. We leren elke dag namelijk nog dingen. Wij raden je dan ook aan om te gaan zoeken naar een belastingconsultant die het niet erg vind om dingen uit te leggen aan iemand die daar nog niet zoveel verstand van heeft. De kans is dan ook niet zo groot dat iemand nee zegt. Dat zal waarschijnlijk komen omdat je er namelijk ook gewoon voor betaald. Verder is het natuurlijk belangrijk dat je alles van te voren op papier zet zodat je zo snel mogelijk alle vragen kan vragen. Wanneer je een goede voorbereiding hebt kost het je uiteindelijk ook minder geld.

Meer nieuws