👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in april van 10% korting

12 oktober 2023

Hoe moet je je bedrijven kantine inrichten?

Het inrichten van een bedrijvenkantine is een belangrijk proces om een aangename en functionele ruimte te creëren waar medewerkers kunnen eten, ontspannen en sociale interacties kunnen hebben. Hier zijn enkele stappen en overwegingen die je als bedrijf kunt maken voor een beter ingerichte kantine voor je werknemers:

Ruimte planning

Beoordeel de beschikbare ruimte en maak een plattegrond. Zorg voor voldoende zitplaatsen en loopruimte.

Doelgroep en behoeften

Denk na over de behoeften en voorkeuren voor de werknemers. Overweeg aspecten zoals zitplaatsen, tafels, comfortabele stoelen, stopcontacten voor laptops en meer.

Inrichtingselementen

Kies meubilair dat duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is. Overweeg verschillende soorten zitplaatsen (tafels met stoelen, banken, hoge tafels met krukken en meer).

Kleur en verlichting

Kies kleuren en verlichting die een aangename en uitgenodigde sfeer creëren. Natuurlijk licht is daarentegen ook heel belangrijk.

Functionele indeling

Zorg voor een logische indeling van de kantine met ruimte voor eten, drinken en sociaal samenzijn. Plaats bijvoorbeeld de drankmachines niet te dichtbij bij de eettafels.

Hygiëne en reinheid

Zorg voor gemakkelijk te reinigen oppervlakken en regelmatige schoonmaak. Plaats afvalbakken op strategische locaties.

Feedback van werknemers

Het is van groot belang om de werknemers actief te betrekken bij het proces door hen de gelegenheid te bieden hun input en ideeën te delen. Deze participatie is van onschatbare waarde bij het nemen van beslissingen omtrent de inrichting van de kantine, omdat het ervoor zorgt dat de uiteindelijke keuzes naadloos aansluiten bij hun specifieke behoeften en persoonlijke voorkeuren. Hierdoor wordt een kantine gecreëerd waar jij en je personeel trots op zijn.

Meer nieuws