👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in april van 10% korting

23 mei 2022

5 tips die onmisbaar zijn op je CV

Je bent opzoek naar een leuke nieuwe baan, maar je CV is nog niet klaar om gestuurd te worden naar jou toekomstige bedrijven. Wij geven je 5 tips die onmisbaar zijn op je CV. Zo stel jij jouw CV op de beste manier op.

Je eerste indruk is altijd ontzettend belangrijk. Die blijft vaak bij, dus wil je een goede indruk achterlaten. Tijdens het solliciteren is je CV sturen vaak het eerste contact met je mogelijke nieuwe werkgever, dus zorg je ervoor dat je CV er krachtig en goed verzorgt uitziet. Er zijn verschillende manieren om je CV er goed uit te laten zien. Een aantal kosten wat moeite en tijd, zoals een nieuwe vaardigheid aanleren. Daarom delen we hieronder hoe je extra op kunt vallen voor jou toekomstige werkgevers.

Ontwikkel een nieuwe vaardigheid

Je vaardigheden en je ervaring is erg aantrekkelijk voor werkgevers. Kun jij iets wat andere kandidaten niet kunnen? Dan is de kans op een tweede gesprek groter. Het leren van een nieuwe vaardigheid hoeft weinig tot geen geld te kosten. Veel bedrijven bieden namelijk voordelige en soms zelfs gratis (online) cursussen aan. Kom er zelf achter wat het handigste is en wat haalbaar is voor je carrière. Misschien wil je wel leren over programmeren of over online marketing, er is van alles mogelijk.

Vrijwilligerswerk

Als je ooit vrijwilligerswerk gedaan hebt moet je dit absoluut op je CV zetten. Hiermee kun je jezelf onderscheiden van de rest, vooral als je wilt werken voor een non-profit organisatie. Met vrijwilligerswerk laat je altijd aan je toekomstige werkgever zien dat je nieuwe ervaringen wilt opdoen, ook zonder dat je er iets voor terug wil. Je zet je dus in voor de samenleving en laat zien dat je initiatief neemt. Je moet wel uitkijken dat je niet te veel balletjes hoog gaat houden, want vrijwilligerswerk moet niet ten koste gaan van betaald werk.

Slimme bijlagen

Tegenwoordig stuur je je CV op per mail, dus alle ruimte om relevante bijlagen toe te voegen. Je zou bijvoorbeeld je blog, social media of portfolio kunnen linken in je CV. Dit moet natuurlijk wel passen bij de baan waarop jij solliciteert. In de creatieve sector is dit vooral handig. Kun jij niet bedenken wat je mee kunt sturen? Dan is het tijd om daaraan te werken.

Kijk vooruit

Nancy Collamer, redacteur van het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes, heeft een briljante tip. Zij zegt dat een op maat gemaakte CV de sleutel is tot succes. Maar hoe dan? Benadruk ervaringen, opleidingen en prestaties die aansluiten bij de functie waarop jij solliciteert. Andere informatie leidt alleen maar af. Dus probeer alles zo kort, maar krachtig en duidelijk te informeren.

Maak je CV doorzoekbaar

Werkgevers maken tegenwoordig steeds meer gebruik van zoekmachines die automatisch CV’s scannen. Daarom is het belangrijk dat bepaalde keywords in je CV voorkomen. Op deze manier scoor je eenvoudig beter. Per vacature verschilt het welke woorden belangrijk zijn. Vaak kun je ze overnemen vanuit de genoemde vaardigheden, zoals gevraagde vaardigheden, of de werkzaamheden wat je binnen deze functie gaat doen. Zorg er dus voor dat je een goede basis hebt van je CV en pas de details per sollicitatie aan. Ook is het handig als je goed te vinden bent op LinkedIn.

.

We hebben je 5 tips gegeven die onmisbaar zijn op je cv. Nu kun jij jou up-to-date CV sturen naar jou toekomstige werkgever!

Meer nieuws