👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in mei van 10% korting

28 januari 2022

Waarom relatiegeschenken geven een goed idee is

Als ondernemer wil je altijd het beste voor je relaties. Je hebt er dan wel al eens over nagedacht om relatiegeschenken aan je relaties te geven, maar is dat wel zo’n goed idee? Dat lees je hier.

Gebruik relatiegeschenken om bestaande relaties te onderhouden

Wanneer je eenmaal over een goede zakenrelatie beschikt is het heel erg belangrijk dat je deze relatie ook in je bezit houdt. Veel ondernemers geloven dan ook dat het onderhouden van zakenrelaties veel minder geld en energie kost dan het binnenhalen van nieuwe, daarom is het belangrijk om goede contacten niet zomaar te laten gaan. dit vraagt de nodige aandacht. Vergelijk om goede contacten niet zomaar te laten gaan. dit vraagt de nodige aandacht. Vergelijk het maar eens met een goede vriendschap. Wanneer je hier te weinig aandacht en tijd in zult investeren, zal het contact verwateren en dat is iets wat je natuurlijk niet wil. Je weet namelijk nooit waar je deze contacten later eventueel nog een keer voor nodig bent. Zorg er daarom altijd voor dat je je netwerk altijd bij je houdt.

Hoeft niet veel te kosten

Je kan ervoor kiezen om relatiegeschenken enkel aan belangrijke spelers binnen jouw netwerk te geven, maar je kan er ook voor kiezen om iedereen die bij jou een product of dienst afneemt een kleinigheidje toe te sturen. Wel is het belangrijk dat je iets gaat weggeven wat past bij je bedrijf of bij het product wat je verkoopt. Dat past dan namelijk direct bij de doelgroep. Dat is niet alleen heel erg leuk, maar zorgt ook nog eens voor een nieuwe klanten. Veel ondernemers vergeten namelijk heel erg snel dat relatiegeschenken ook kunnen helpen bij het adverteren en bij de marketing van jouw onderneming. Zorg er daarom altijd voor dat jouw geschenk direct opvalt. Kies voor iets leuk waar mensen heel erg veel gebruik van kunnen maken. Wanneer ze er veel gebruik van gaan maken zien andere mensen dat product ook waardoor je weer een soort van gratis reclame krijgt.

Je concurrenten doen het ook

Als ondernemer heb je altijd last van concurrenten. Vaak is het zo dat je concurrenten wel allemaal relatiegeschenken weggeven. Nu vraag jij je waarschijnlijk af waarom jij dat nog niet doen. Dat vragen wij ons nu ook af. Relatiegeschenken is namelijk een mooie manier om naamsbekendheid te creëren voor je bedrijf. Als de concurrentie het doet, kan je eigenlijk niet achterblijven. Ook al geef je pennen of notieblokjes weg. Dat zijn wel spullen die heel erg veel mensen vergeten en gaan gebruiken. Daarnaast blijven ze altijd wel in het huis van de mensen liggen waardoor het uiteindelijk wel bij de kinderen terecht komt. Wanneer mensen elke keer je bedrijfsnaam zien raken ze er aan gewend en krijg je meer naamsbekendheid. Naamsbekendheid is dan ook iets wat heel erg veel bedrijven missen. Pak dit dan ook aan als een grote kans. Relatiegeschenken is dan misschien wel dé manier om je bedrijf te laten groeien. Verstuur de eerste geschenken vandaag nog!

Meer nieuws