👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in mei van 10% korting

24 januari 2022

Zo kom je uit je werkdip

Als ondernemer heb je eigenlijk geen werktijden. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt dat we het zo druk hebben gehad dat je in een werkdip terecht komt. Het is dan ook heel erg moeilijk om weer uit deze dip te komen. Daarom hebben wij een aantal tips hoe jij uit je werkdip kan komen. Je leest ze hier.

Maak een goede to-do lijst

We hebben allemaal wel eens met een planning gewerkt of met een to-do lijstje waar we helemaal niet aan toe komen of we vergeten er gebruik van te maken. Wanneer je een planning of to-do lijstje maakt is het heel erg belangrijk dat deze ook realistisch is. Begin daarom elke dag met het maken van een to-do lijstje. Dit lijstje helpt je om je doelen voor ogen te zien en er naartoe te werken. En we zijn eerlijk het is toch een heel erg lekker gevoel om in verloop van de dag allemaal werkzaamheden te kunnen afstrepen van dit lijstje? Wanneer je werkzaamheden gaat afstrepen krijg je namelijk ook meer motivatie om verder te gaan aan een andere opdracht. Hierdoor komt het plezier weer terug in je werk en dat is heel erg belangrijk.

Beweeg tijdens het werken

Dat bewegen gezond is, dat weten we allemaal wel. Heel erg veel werkgevers zijn dan ook aan het zoeken om ruimte te creëren voor alle werknemers om toch even te bewegen. Dagen lang aan een bureau zitten is namelijk niet heel erg goed voor je lichaam, maar mentaal is dat ook heel erg zwaar. Voldoende beweging zorgt er namelijk voor dat je hersenen actief blijven, wat kan zorgen voor een betere productiviteit. Wanneer je merkt dat je een dipje krijgt tijdens het werken raden wij je aan om even te gaan bewegen. Ga bijvoorbeeld even een klein stukje wandelen. Wanneer je weer terug bent op kantoor kan je weer aan de slag en ben je weer helemaal fris. Het is ook wel even lekker om niet aan je werk te hoeven denken. Wanneer je thuiswerkt kan het moeilijk om aan je bewegen te komen. Dan is het soms ook erg goed om je houding te veranderen. Wissel bijvoorbeeld het zittend werken eens af met staand werken. Heb jij een barretje in je keuken? Dan kan je daar ook even aan gaan werken.

Luister muziek tijdens het werken

Muziek zorgt tijdens het werken voor een positieve ervaring en een gelukkig gevoel. Let er wel op wat voor soort muziek je gaat luisteren tijdens het werk. Wanneer je je voor langere tijd moet concentreren? Dan raden wij je aan om naar klassieke muziek te gaan luisteren. Wanneer je even een kleine opdracht moet afronden kan je natuurlijk gewoon je favoriete nummer opzetten. Het gaat er vooral om dat je plezier hebt tijdens je werk en dat je je prettig voelt. Muziek kan hier dan ook een hele goede rol in spelen. Daarnaast geeft muziek je de kans om je helemaal af te sluiten van de rest waardoor jij je heel erg goed kan concentreren op je werk.

Meer nieuws