👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in april van 10% korting

17 januari 2022

Tips voor het bouwen van een webshop

Online aanwezig zijn is elke dag langzaam ene beetje belangrijker aan het worden. Daarom zie je ook dat steeds meer winkels online gaan verkopen doormiddel van een webshop. Maar hoe begin je daar nou eigenlijk mee? Wij vertellen je het hier.

Bedenk een goede winkel naam

Hoe gaan mensen je herkennen? Dat is een belangrijke vraag die je aan jezelf moet stellen. Onthoud altijd dat je winkel naam schaalbaar moet zijn. Dit houdt in dat het niet te specifiek moet zijn. En als je van plan bent relevantere producten toe te voegen, kan je dit doen. Probeer de naam simpel te houden. Wanneer je winkelnaam moeilijk uit te spreken is gaan mensen het namelijk ook niet onthouden. Als je moeite hebt met het verzinnen van een nam, geef je hoofd dan even wat rust. Je kan ook gebruik maken van generators om een naam te genereren.

Voeg pagina’s toe aan je online winkel

Wanneer je een webshop gaat maken is het belangrijk dat je pagina’s gaat toevoegen aan je webshop. Denk bijvoorbeeld aan een over ons, verzend- en levering informatie en contact. Dit zijn misschien wel de belangrijkste pagina’s om te hebben op je webwinkel. Daarnaast is het ook heel erg belangrijk dat je je webshop gaat vullen met content. Ja, je moet dus beginnen met het schrijven over je producten. Je moet een website dan ook eigenlijk zo zien als een spinnenweb. Hoe groter je spinnenweb is hoe meer vliegjes je kan vangen. Dus hoe meer content op de website staat hoe meer bezoekers er op je webshop komen. Daarnaast wekt een goede webshop ook sneller vertrouwen waardoor mensen sneller een aankoop doen op je webshop.

Toevoegen van betalingsgateaway

Heb je wel al eens nagedacht hoe mensen je producten gaan betalen wanneer ze iets willen kopen op je nieuwe webshop? Het is tegenwoordig namelijk niet verstandig om mensen nog geld te laten overboeken na het bestellen. Wij raden je dan ook aan om verschillende manieren toe te voegen om mensen te laten betalen. Selecteer je voorkeursbron en zorg ervoor dat je je betalingsgateway verbindt om gemakkelijk geld van klanten te ontvangen.

Laat je leveringsinformatie zien

Leveringsinformatie is heel erg belangrijk. Zorg er daarom altijd voor dat je leveringsinformatie altijd duidelijk op je webshop staan. Als je je niet bewust bent van drastische uitwerking van verzendkosten op klanten, moet je dit even horen. Zelfs een klein bedrag, het kan klanten weerhouden van het overgaan tot aankoop van het product. Zelfs als de klant al aan het afrekenen is. Wat is erger dan een klant die weggaat, wanneer deze bijna klaar is met afrekenen? Zorg er daarom altijd voor dat je informatie goed op je site staat. Wanneer je dit goed op je site laat zien wekt dat ook weer vertrouwen op bij de bezoekers waardoor mensen sneller een aankoop gaan doen op je webshop. Je zal dan ook zien wanneer je duidelijk bent op de site dat mensen dat gaan waarderen wanneer er vragen zijn.

Meer nieuws