👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in augustus van 10% korting

12 januari 2022

Wat is de beste lease optie voor mijn onderneming?

Veel bedrijven kiezen er voor om een auto op de zaak te zetten. Dit is namelijk heel erg handig voor je personeel zodat ze met die auto naar afspraken kunnen. Toch zie je tegenwoordig dat heel erg veel ondernemers het moeilijk vinden om de juiste leasevorm te vinden die bij hen past. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om erachter te komen welke lease optie het beste bij jou en je onderneming past.

Wat is financial lease

Wanneer je over het leasen van een auto praat denken heel erg veel mensen aan financial lease, maar wat is het eigenlijk? Doordat heel erg veel mensen eigenlijk niet weten wat het is leggen wij je het hier op een makkelijke manier uit. Net als bij alle andere vormen van leasen betaal je ook bij financial lease elke maand een bepaald bedrag. Dat bedrag hangt dan ook af van verschillende factoren, maar het bedrag veranderd niet gedurende het contract dat je hebt. Waar zakelijke financial lease verschilt vergeleken met alle andere lease vormen is de manier van betaling.

Wat is operational lease

De makkelijkste manier om mensen uit te leggen wat operational lease is moet je het vergelijken met een huurauto. Bij een huurauto betaal je wel een bedrag waardoor u met de auto mag rijden voor een bepaalde tijd. De meeste bedrijven kiezen voor operational lease, maar ook heel erg veel particulieren. Dat komt omdat je een vast bedrag afspreekt voor een vaste tijd. Wanneer die tijd is afgelopen geef je de auto weer terug. Het lijkt er dan ook op dat je de auto huurt. Daarom kan je het beste operational lease daar ook mee vergelijken aangezien je hetzelfde doet als bij een huurauto.

Wat is de beste optie

Het is heel erg moeilijk om deze vraag te beantwoorden. Het is namelijk voor heel erg veel bedrijven verschillend. Voor het ene bedrijf is operational lease dan ook de beste optie, terwijl andere bedrijven dit absoluut niet vinden. Wanneer jij graag een auto zakelijk wilt gaan leasen raden wij je ook zeker aan om hier goed onderzoek naar te doen. Stel dan ook kritische vragen aan jezelf om er achter te komen welke vorm van leasen het beste bij je past. Denk dan ook gelijk na over wat voor soort auto je het beste kan nemen. Moet je bijvoorbeeld veel vervoeren kan je beter voor een busje kiezen dan voor een kleine auto. Dit zijn allemaal dingen die je moet achterhalen door kritische vragen te stellen. Wij snappen dan ook dat het heel erg ingewikkeld kan zijn om erachter te komen welke auto het beste bij het bedrijf past, maar het is wel makkelijk ook al kost het heel erg veel tijd om te achterhalen welke auto echt bij jouw onderneming past. Denk dan ook niet te makkelijk. Wanneer je er echt niet uitkomt kan je er ook voor kiezen om een specialist te vragen om de zoektocht makkelijker te maken.

Meer nieuws