đź‘‹ Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in augustus van 10% korting

9 januari 2022

Tips om geld te besparen als ondernemer

Als ondernemer wil je altijd zoveel mogelijk geld verdienen. Elke ondernemer moet dan ook altijd met pijn in zijn of haar hart facturen betalen. Daarom zijn ondernemers altijd wel bezig hoe ze geld kunnen besparen in hun onderneming. Daarom hebben wij een aantal tips om een rijtje gezet hoe jij als ondernemer in het nieuwe jaar geld kan besparen. Je leest het hier.

Maak gebruik van alle fiscale mogelijkheden

Als ondernemer weet je we dat er heel erg veel kan veranderen in een jaar. Als ondernemer weet je dan ook dat er fiscaal heel erg veel mogelijkheden zijn die juist voor jou als voordeel kunnen zijn. De kans is dan ook heel erg groot dat jij niet precies weet welke wijzigingen er allemaal gedaan zijn het afgelopen jaar. De kans is dan ook heel erg groot dat jij hier ook voordeel van kan hebben. Het is dan ook heel erg zonde dat je niet op de hoogte bent want er valt echt veel geld mee te verdienen. Het verdiepen in alle regelingen zorgt er zeker voor dat je geld kunt besparen. Heb je je boekhouding of aangiftes toevallig uitbesteed? Wij raden je dan aan om samen met deze persoon te kijken naar alle regelingen die voor jou van toepassing zijn.

Auto van de zaak

Heb je ooit gekeken of het wel verstandig is om in een auto van de zaak te rijden? Je auto de zaak zetten heeft namelijk ook gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan het betalen van de bijtelling. Of de auto als privé vermogen blijven zien en dan de zakelijke kosten voor 19 cent doorbelasten aan je onderneming? Afhankelijk van de hoeveelheid kilometers die je rijdt, de auto die je rijdt en de cataloguswaarde hiervan en de verwachte kosten die je hebt, is een van beide opties voor jou het goedkoopst. Wanneer je een auto hebt die 15 jaar of ouder is kan je geluk hebben. Je auto komt dan namelijk in aanmerking voor de zo hetende youngtimer regeling. Je betaalt dan de bijtelling niet over de oorspronkelijke cataloguswaarde, maar juist over de dagwaarde. De kosten dalen dan ook aanzienlijk.

Software koppelingen en automatiseren binnen je onderneming

We weten allemaal dat het wel eens heel erg fijn kan zijn om je werknemers te trakteren op lunch. Naast dat het heel erg lekker kan zijn waarderen je werknemers het ook heel erg. Toch zie je dat heel erg veel ondernemers deze bonnetjes niet gebruiken in de administratie. Dat komt omdat hij de ondernemer dit dan liever privé betaald dan dit te inboeken. De reden hierachter is dan ook vaak dat dit te veel werk is. Wij raden je dan aan om dit voor jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Gebruik bijvoorbeeld een boekhoudsysteem dat voor jou goed aanvoelt. JE moet niet uren zitten te puzzelen hoe het programma werkt. Toch zie je dat de programma’s tegenwoordig al heel erg makkelijk zijn en anders is er wel een handboek hoe het precies werkt. Niemand krijgt een programma namelijk binnen enkele seconden onder de knie.

Meer nieuws