👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in mei van 10% korting

3 januari 2022

De reden dat veel mensen tijd te kort hebben

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat een van je collega’s geen tijd had voor een bepaalde klus. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat jij als werkgever geen tijd had en nog net in het weekend een paar uurtjes moet werken om alle taken af te ronden. Maar hoe komt het eigenlijk dat je altijd tijd tekort lijkt te hebben en hoe kan je dat voorkomen? Dat lees je hier.

Je weet dat je tijd tekort hebt

Een van de meest voorkomende gevolgen van het hebben van te weinig tijd is stress. Je zal er dan ook heel erg van schrikken hoeveel stress mensen eigenlijk hebben. Een tekort aan tijd zorgt namelijk bij heel erg veel mensen voor stress. Dat komt omdat je de hoeveelheid werk ziet liggen en je weet dat je nog maar een bepaald aantal uren hebt om dat allemaal af te ronden. Je weet dan ook al dat je dat niet gaat lukken. Dat zorgt er dan ook voor dat je stress krijgt. Maar hoe kan je dat eigenlijk voorkomen?

Maak een goede planning

Wanneer je weet dat je niet door je werk heen komt raden wij je aan om een planning te maken. Een gebruik aan tijd is namelijk vaak het gevolg van een missende planning. Daarnaast kan je een planning ook heel erg goed gebruiken als geheugensteuntje om al je klussen te onthouden. Een andere goede reden om een planning te gebruiken is in het verband van eventuele samenwerkingen met een ander bedrijf of met je collega’s. Wanneer je een planning hebt kan je die heel erg eenvoudig delen met je collega’s. Wanneer je collega’s toegang hebben tot je planning weten ze namelijk ook wanneer jij aan een bepaalde klus werkt. Dit zorg vervolgens weer voor duidelijkheid. Door een planning te gebruiken voorkom je dat ze elke tien minuten aan je bureau staan met vragen. Dat kost namelijk ook heel erg veel tijd die je beter aan een klus kan besteden waardoor je het misschien wel af krijgt. Je zal dan ook merken wanneer je een planning gebruikt dat je veel rustiger werkt en dat de kwaliteit van het eindproduct ook omhoog gaat. Je weet namelijk waar je aan toe bent wat weer voor rust zorgt bij jou, maar ook zeker binnen de organisatie.

Zorg voor focus tijdens het werken

Naast het hebben van een goede planning is het ook heel erg belangrijk je met alle focus aan je klussen aan het werken bent. Wanneer je je niet goed kan concentreren kan het namelijk voorkomen dat je, je niet aan je eigen planning gaat houden waardoor je het vervolgens ook niet afkrijgt. Wanneer je je aan deze tips gaat houden ga je ook merken dat je veel meer plezier hebt aan je werk, maar ook dat je juist  sneller door je werk heen komt omdat je duidelijkheid en rust voor jezelf aan het creëren bent. Daarom zie je vaak ook dat er bij grote organisaties altijd gebruik wordt gemaakt van een planning. Dan weet iedereen namelijk precies wat en wanneer ze iets moeten doen.

Meer nieuws