👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in april van 10% korting

31 december 2021

Tips voor het opzetten van een website

Wil je tijdens de huidige lockdown ook online je diensten of producten gaan aanbieden? Dan is het inderdaad verstandig om een website te laten bouwen, maar voordat je daarmee kan beginnen is het wel belangrijk dat je een duidelijk plan, maar ook zeker een goed beeld hebt. Daarom hebben wij een aantal tips voor jou op een rijtje gezet voor het opzetten van een website. Je leest het hier.

Zoek de perfecte domeinnaam

Voordat je kan beginnen met het maken van een website heb je wel een goede domeinnaam nodig. Veel bedrijven kiezen dan ook voor een .nl domein. Dat heeft er dan ook alles mee te maken met het land waar het bedrijf zit. Een .nl domein staat namelijk voor een Nederlands domein. Maar er zijn natuurlijk ook bedrijven die internationaal zitten en die kiezen dan voor een .com domein. Je bent er dan ook helemaal vrij in om zelf de keuze te maken wat jij wil. Het kan ook verstandig zijn om in de toekomst te kijken. Wil jij bijvoorbeeld gaan uitbreiden naar het buitenland? Dan kan het wel verstandig zijn om een .com domein te kopen. Dan kan je die namelijk gaan gebruiken voor de internationale markt. Wanneer je namelijk een domein koopt is die van jou en kan niemand anders die domeinnaam claimen. Het is dus ook een soort van zekerheid. Daarnaast werkt een .nl domein veel beter in Nederland wanneer het gaat om SEO. Google kijkt namelijk ook naar het land waar de gebruikers vandaan komen.

Zorg voor een duidelijke huisstijl

Wanneer je bedrijf al een tijdje bestaat kan het zijn dat jullie al een redelijke huisstijl hebben. Dat kan je namelijk zien aan je facturen of het briefpapier wat je gebruikt. Het is dan ook aan te raden om dezelfde stijl te gebruiken op je website. Dan creëer je namelijk een eenheid en zullen mensen je bedrijf ook direct herkennen als zij je website bezoeken. Dit geldt dan niet alleen voor kleuren die je moet gebruiken op de website, maar ook voor de manier waarop je bezoekers aanspreekt. Zorg daarom voor een goede eenheid, maar ook voor kleuren die bij je bedrijf passen. Daarnaast kan je ook rekening houden met je doelgroep aangezien deze mensen wel verwachtingen hebben van je website.

Ga bloggen op je site.

Om snel en efficiënt bezoekers naar je website te krijgen raden wij je aan om te beginnen met bloggen. Bloggen zorgt er namelijk voor dat je snel kan ranken in Google. Daar zit natuurlijk wel een maar aan. Je moet natuurlijk wel goede content gaan schrijven op je blog. Wanneer Google zit dat je relevante blogs schrijft gaat Google ja namelijk waarderen waardoor ze je vervolgens een hogere positie geven in Google. Dat is natuurlijk wel zo prettig. Daarnaast is het ook een mooie manier om je producten of diensten te promoten. Mensen zoeken namelijk heel erg veel in Google. Daarnaast target je ook je doelgroep heel erg specifiek wat altijd mooi meegenomen is.

Meer nieuws