👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in mei van 10% korting

27 december 2021

Tips voor productieve werknemers

Elke ondernemer wil natuurlijk dat zijn of haar werknemers zo productief mogelijk zijn op kantoor. Het kan dan ook heel erg lastig zijn om te zorgen dat je werknemers productief kunnen werken. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet hoe jij kan zorgen dat je werknemers net wat productiever zijn op kantoor. Je leest ze hier.

Plaats kamerplanten

Wat een goede manier is om snel en zonder veel moeite meer concentratie te creëren bij je werknemers is het plaatsen van kamerplanten in je kantoor. Het klinkt misschien een beetje raar, maar het werkt echt. Nu vraag jij je vast af hoeveel kamerplanten je moet plaatsen in je kantoor. Wij gebruiken dan ook altijd de vuistregel dat je één kamerplant per vierkante meter kan neerzetten. Het lijkt een beetje veel, maar je zal zien dat het ook nog heel erg leuk staat ook. Verder is het ook wel goed om wat frisse lucht in het kantoor te krijgen. We weten namelijk allemaal wel dat je werknemers niet het beste kunnen werken wanneer er simpel weg alleen maar saaie bureaus in je kantoor staan. Daarnaast zorgen kamerplanten ook ervoor dat de CO2 uit het kantoor wordt omgezet in zuurstof. Dit zorgt ook weer voor meer productiviteit en minder stress. Genoeg redenen dus om een paar kamerplanten in je kantoor te zetten.

De vrijmibo

Elke werknemer kijkt altijd uit naar het weekend. Niet alleen omdat ze dan niet meer hoeven te werken, maar ook zeker omdat ze het weekend altijd beginnen met een vrijmibo. Iedere werknemer heeft dan op vrijdagmiddag ook wel veel zin in zo’n welverdiende gouden rakker. Naast het organiseren van de welbekende vrijdagmiddag borrel kan je er ook voor kiezen om samen met al je werknemers een stukje te gaan wandelen. Een frisse neus is namelijk heel erg goed voor iedereen. We weten dan ook wel hoeveel vitaminus je elke dag krijgt wanneer je buiten bent. Daarnaast is het ook wel even lekker om een stukje te lopen wanneer je al de hele dag achter een bureau hebt gezeten. Wist jij trouwens dat een klein stukje lopen in de buitenlucht zorgt voor nieuwe concentratie en inspiratie?

Vermaak je werknemers

Wij zien je denken, vermaken? We snappen allemaal wel dat je werknemers genoeg werk hebben liggen om zich de hele dag te kunnen vermaken. Toch is het voor iedereen wel even goed dat ze ook wat anders kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan een voetbaltafel. Even het verstand op nul en lekker even anders aan doen. Ondanks dat je verwacht dat de effectiviteit van je werknemers hierdoor achteruit gaat, is niets minder waar. Door je gedachten van een moeilijke opdracht af te halen, krijg je juist nieuwe energie ook al verwacht je het niet. Hierdoor kijk je net even op een andere manier naar je werk waardoor je misschien wel op nieuwe ideeën kan komen. Geef daarom je werknemers ook de kans om even iets anders te doen zodat ze daarna verder kunnen gaan met het oplossen van alle vraagstukken die liggen.

Meer nieuws