👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in april van 10% korting

22 december 2021

Social media tips voor ondernemers

Ben jij al druk bezig met het inzetten van social media, maar loopt het nog niet zoals je graag wil? Wij hebben daarom een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij je social media prestaties kan verbeteren. Je leest alle tips hier.

Kijk goed naar je doelgroep

Voordat je kan beginnen met het inzetten van social media marketing is het belangrijk dat je goed weet wie je doelgroep is. Ieder bedrijf heeft een doelgroep waar zij zich op focust. Zorg er dus als bedrijf voor dat je achter alle interesses en gedragingen komt van je doelgroep. Onderzoek bijvoorbeeld hoe zij zich gedragen op social media. Wanneer je dit weet kan je hier namelijk heel erg goed op in spelen. Je moet er dus voor zorgen dat de content goed aansluit bij de doelgroep. Dan ga je zien dat je heel erg snel gaat groeien op alle social media platformen.

Content

Wanneer je een goed beeld hebt wat je doelgroep is, is het belangrijk om actief te blijven op alle platformen. In het begin zul je nog niet zoveel mensen bereiken met je content, maar dit zal later wel het geval zijn. Je moet dus wel een beetje geduld hebben op het gebied van social media marketing. Het is dan ook handig om van tevoren aan te geven waar de content over gaat. Daarnaast moet je zorgen dat je een autoriteit gaat opbouwen. Je volgens moeten binnen een paar seconden kunnen zien dat de content van jou is. Hier kun je voor zorgen door steeds dezelfde stijl aan te houden en het zelfde soort content te plaatsen. Je kan rustig een ander soort plaatje gebruiken, maar probeer zoveel mogelijk dezelfde lettertypes en kleuren te gebruiken. Wanneer je dat doet herkennen mensen je sneller waardoor je echt een autoriteit wordt binnen je doelgroep. Ook is het belangrijk dat je zorgt voor afwisseling van content. Foto’s doen het over het algemeen het best, maar het is ook goed om soms ervaringen en tips te delen. Inhakers zijn ook altijd goed om te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan Kerst en Sinterklaas.

De titel van je post is goud waard

De titel van je post of van je blog is heel erg belangrijk. In één oogopslag besluit de lezer op basis daarvan of hij verder wil lezen of niet. Gebruik daarom altijd powerwoorden in de titel. Die trekken namelijk aandacht waardoor de lezer blijft hangen op je profiel. Dat is namelijk precies waar ze naar aan het zoeken zijn. Powerwoorden komen dan ook altijd een beetje overdreven over op jezelf, maar ze werken wel altijd heel erg goed. Zorg ervoor dat elke titel die je per direct publiceert, minimaal één krachtig woord gebruikt. Meer zijn altijd goed, maar je moet je titel ook weer niet te lang maken. Dan moet de lezer namelijk veel meer lezen en daar houden we allemaal niet zo van. Tenslotte is het slim om een goed kernwoord in de titel op te nemen. Dan is de kans groot dat ze blijven hangen.

Meer nieuws