👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in augustus van 10% korting

29 november 2021

Tips voor elke ondernemer

We weten allemaal wel dat het runnen van een onderneming heel erg lastig is en dat je elke dag aan het leren bent. Je kan dan ook nooit goed je dag plannen want er komt altijd wel iets waar jij je nog niet goed op voorbereid had. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet die voor elke ondernemer van toepassing kunnen zijn. Je leest de tips voor elke ondernemer hier.

Als ondernemer moet je gewoon doen

Wanneer je aan een ondernemer denkt denk je vast aan iemand die veel risico durft te nemen. Dat is niet altijd het geval. Er zijn namelijk ook altijd ondernemers die er niet van houden om risico te nemen. Toch hebben wij een tip voor de ondernemers die bang zijn om bepaalde stappen te zetten. Onze tip is dan ook dat je het gewoon moet doen. Wanneer je urenlang blijft malen over hetzelfde onderwerp is het vaak beter om het maar gewoon uit te voeren. Tuurlijk, het kan gebeuren dat het niet zo gaat als je wil, maar je hebt het dan wel geprobeerd. De kans is dan ook heel erg groot dat je er ook nog eens wat van leert. Het hoeft namelijk niet altijd goed te gaan. Als ondernemer moet je ook door blijven leren om zodat het de volgende keer wel beter gaat.

Durf nee te zeggen

Een van de grootste fouten die je als ondernemer kan maken is het aannemen van opdrachten die je eigenlijk helemaal niet aan kan. Naast het aannemen van opdrachten kan het ook voorkomen dat een huidige klant je ooit de vraag stelt waarop je vervolgens ja belooft terwijl het helemaal niet mogelijk is. Het is dan op zulke momenten heel erg belangrijk dat je ook nee durft te verkopen. Wij snappen dat het heel erg vervelend is, maar je kan beter soms een opdracht niet aannemen zodat je een beter eindproduct bij je aangenomen opdrachten kan neerzetten. Doe dan ook alleen dingen waar je echt goed in bent, en wees eerlijk naar jezelf wanneer je iets niet kunt. Je moet ook niet bang wezen om een klant af te wijzen wanneer deze je vraagt om iets te doen waar je eigenlijk geen ervaring mee hebt. Wanneer je wel ja zegt kan dat namelijk een heleboel stress en slapeloze nachten veroorzaken en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Je moet wel plezier houden aan je werk.

Doe meer dan je belooft

Zoals we net al aangaven is het soms beter om nee te verkopen waardoor je bij je huidige projecten juist meer kan doen dan je belooft. Ga daarom altijd voor het uiterste bij elk project en probeer jezelf net even te overklassen. Dit geeft jezelf natuurlijk een heel erg goed gevoel, maar de klant ook. De klant zal het dan ook zeker waarderen wanneer jij extra goed je best hebt gedaan. Dit helpt natuurlijk ook bij het opbouwen van een goede band met je klanten. Je verzekerd jezelf er dan ook eigenlijk van dat ze weer bij je terugkomen.

Meer nieuws