👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in augustus van 10% korting

26 november 2021

3 dingen die een startende ondernemer moet regelen

Het aantal beginnende ondernemers stijgt. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om zelfstandig te worden en een eigen bedrijf op te richten. Toch zijn er wel een aantal basis stappen die je moet nemen voordat je echt succesvol kan gaan ondernemer, maar welke stappen zijn dat? Dat lees je hier.

Kies een goede bedrijfsnaam

Voordat je een bedrijf kan gaan beginnen moet je eerst goed nadenken over een goede bedrijfsnaam. Je kan namelijk geen bedrijf beginnen zonder bedrijfsnaam. Wanneer je verwacht de mark te gaan overnemen is het wel verstandig om een pakkende maar ook zeker simpele naam te bedenken. Wanneer je al weet dat je ook internationaal de markt wilt gaan veroveren is het ook verstandig om voor een Engelse naam te kiezen. Bedenk ook alvast of je naam direct met je product of dienst in verband moet staan. Zo kunnen mensen namelijk heel erg makkelijk je bedrijf herkennen.

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Elke ondernemer die naar het volgende niveau wilt gaan dus niet hobbymatig moet zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Tegenwoordig maak je hiervoor heel erg makkelijk een afspraak, waarna je inschrijving ter plekke in een half uur geregeld is. Vanaf dat moment ben je dan ook een echte ondernemer en ben je ook echt dé eigenaar van het bedrijf. Een mooie mijlpaal in je leven. Wel moet je voor deze afspraak een inschrijfformulier invullen, een rechtsvorm te kiezen en je bedrijfsnaam door te geven.

Alle software aanschaffen

Veel beginnende ondernemers stellen het aanschaffen van alle software even uit om zoveel mogelijk kosten te beperken omdat ze nog in de startfase zitten. Dan is het ook belangrijk om goed op de kosten te letten, maar het moet niet zo zijn dat je dingen blijft uitstellen omdat je de kosten niet wil. Ze verwachten dan ook vaak dat ze in het begin zelf alle projecten. Eventuele contracten en planningen te kunnen managen, waardoor ze nog geen maatregelen treffen. Wanneer je dit niet direct organiseert kan je het echter een hoop tijd en geld schelen. Zo verlies je al snel het overzicht in jouw effectieve uren, jouw facturen en je projecten. Dat is dan ook voor elke ondernemer een grote nachtmerrie. Je wilt hier dan ook nooit het overzicht verliezen. Daarom kan  het toch verstandig zijn om toch de software aan te schaffen die je eigenlijk nodig bent. Je zit er namelijk ook niet op te wachten om tot 1 uur in de nacht alles zelf handmatig moet uitpluizen. Er zijn dan ook verschillende software pakketten beschikbaar die ook niet zo heel erg duur zijn in het aanschaffen. Zoals we hierboven al aangaven bespaar je door gebruik te maken van software heel erg veel tijd, maar ook zeker geld. De tijd die je normaalgesproken kwijt was aan het uitzoeken van je uren en facturen zijn dan binnen enkele seconden gevonden waardoor je de rest van de tijd kan besteden aan projecten of het verbeteren van je diensten of producten.

Meer nieuws