👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in december van 10% korting

24 november 2021

Tips voor het verbeteren van teambuilding

Elke ondernemer weet wel dat teambuilding heel erg belangrijk is. Dat zie je dan ook terug in de prestaties die team haalt. Maar hoe zorg je eigenlijk voor een goede teambuilding? Dat lees je hier.

Zorg voor een duidelijke visie binnen het bedrijf

Als eigenaar van een onderneming, is het belangrijk om een duidelijke visie te hebben. maar niet alleen voor jezelf is dit belangrijk, ook voor jouw team. Je moet hen tenslotte overtuigen de visie van jouw bedrijf, zodat zij hierin gaan geloven. Door een duidelijke visie op te stellen zorg je ervoor dat je richting geeft aan jouw onderneming. en hoe duidelijke het voor jouw team, hoe beter zij hierop kan anticiperen. Je moet het tenslotte met z’n alleen doen want geef toe. Je kan niet alles in je eentje doen. Eigenlijk moet je dan ook niet willen doen.

Organiseer activiteiten

Een goede manier om de teambuilding binnen jouw onderneming te verbeteren is het organiseren van activiteiten. Op deze manier kun je elkaar namelijk eens anders leren kennen dan alleen op de werkvloer achter een bureau. Het maakt dan ook niet uit wat voor activiteit het is, als het maar een leuke activiteit is en niet op het kantoor. Je kan bijvoorbeeld een boottocht maken in de grachten van Amsterdam of een avond de kroeg in. Het kan ook was losmaken bij je personeel waardoor ze nog meer gas gaan geven tijdens het werken en de kwaliteit van het werk ook omhoog brengen. Maar het is natuurlijk ook heel erg leuk om samen met al je personeel een keertje wat leuks te doen.

Benut individuele kwaliteiten

Ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten. Zorg er daarom voor dat binnen het team de individuele kwaliteiten van iedereen duidelijk zijn. Op deze manier zal een team elkaar beter kunnen aanvullen. Dit bevordert de prestaties, maar ook zeker de werksfeer. Daarnaast worden op deze manier ook de verantwoordelijkheden binnen het team duidelijk en zal zo elk persoon binnen je team het beste tot zijn recht komen. Het heeft namelijk geen zin om iemand met hele goede kwaliteit op een opdracht te zetten terwijl ze daar eigenlijk helemaal niet goed in zijn. Ze worden dan onzeker, maar de werksfeer wordt er dan ook zeker niet beter op. Probeer daarom er ook achter te komen waar iedereen goed in is en wat iedereen leuk is. Zo kan jij heel erg makkelijk je teambuilding verbeteren, maar ook zeker de kwaliteit van de diensten binnen je bedrijf. Uiteindelijk zit er niemand te wachten op een chagrijnige collega of ruzie op de werkvloer. Je zal het toch met z’n alleen moeten doen. Het is toch vreselijk wanneer je niet met, maar ook niet zeker je collega’s kan. Je bent samen een team en daarom is het belangrijk om je teambuilding goed te houden. Je kan namelijk niet zonder je collega’s en je werkgever ook niet zonder zijn personeel. Je werknemers kunnen natuurlijk zelf ook al een heleboel doen om de teambuilding te verbeteren binnen het team.

Meer nieuws