πŸ‘‹ Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in december van 10% korting

22 november 2021

Hoe kan ik elke maand een salaris overhouden?

Voor elke ondernemer is het moeilijk na het betalen van de vaste lasten niet nog meer geld uit te geven waardoor je je eigen salaris niet meer kan betalen. Dat moet je dan ook helemaal niet willen want je eigen salaris is ook heel erg belangrijk, maar hoe kan je dat tegengaan? Dat lees je hier.

Probeer schulden te voorkomen

Een van de belangrijkste dingen wanneer je ondernemer bent is het voorkomen van schulden. Het is dan ook voor elke ondernemer een grote of misschien wel de grootste nachtmerrie om in de schulden te komen. Hoe kan je dit voorkomen? Het antwoord op deze vraag is dan ook heel erg eenvoudig. Je moet dan elke maand op tijd je rekeningen van de vaste lasten betalen, maar je moet ook aan het einde van de maand altijd geld overhouden. Wanneer je bijvoorbeeld niet op tijd al je rekeningen betaald komen er altijd kosten bij. Dat zijn dan eigenlijk kosten die jezelf had kunnen voorkomen en die ook eigenlijk helemaal niet nodig zijn. Uiteindelijk kan het zover komen dat er een incassobureau ingeschakeld wordt. Dat wil je dan ook helemaal niet. Als dat gebeurt komen er ook nog eens incassokosten bij. Het kan zelfs zo erg worden dat er deurwaarders worden ingeschakeld. Zorg er dus altijd voor je op tijd al je rekeningen betaald.

Let goed op al je uitgaves

Wanneer je op deze blog terecht komt heb je waarschijnlijk nog niet al je uitgaven op orde en inzichtelijk. Voor elke onderneming is het heel erg belangrijk om alle uitgaven die je elke maand doet goed inzichtelijk te hebben. Zo kan je namelijk heel erg makkelijk zien waarom je teveel geld uitgeeft of waar je juist nog op kan besparen. Het is dan ook goed om elke maand even te kijken waar je eventueel nog een paar euro’s op kan besparen. Dat is dan toch ook mooi meegenomen. Naast het besparen krijg je ook een goed inzicht in de uitgaven die eigenlijk niet nodig zijn geweest. Hier blijf je dan ook scherp op zodat ze niet nog een keer voorkomen.

Houd je loon in de gaten

Je loon is een van je weinige inkomsten, daarom is het heel erg belangrijk om goed je uren bij te houden. Het kan wel is zijn dat de administratie een fout maakt en iets over het hoofd ziet. Of je salaris wordt te laat uitbetaald. Dat zijn allemaal dingen waar jij vervolgens van kan profiteren. Je moet wel jezelf afvragen of je dat direct wil. Waar mensen werken worden namelijk altijd fouten gemaakt. Mocht het wel vaker voorkomen dat er iets niet klopt kan je natuurlijk wel stappen maken. Wij raden je wel eerst aan om goed te gaan praten voordat je een volgende stap gaat nemen. Met een goed gesprek kan je namelijk al heel erg ver komen, helemaal wanneer het over geld gaat. Wij zeggen dan ook niet voor niks dat er altijd heel erg veel mogelijk is wanneer je goed praat.

Meer nieuws