👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in maart van 10% korting

18 mei 2022

Hoe verbeter ik mijn LinkedIn profiel?

Jouw LinkedIn profiel is zo goed als een digitale cv. Het geeft werkgevers, contacten en collega’s, toekomstige en hedendaagse, een beeld van jou (zakelijke) kwaliteiten. Via LinkedIn kun je solliciteren, inspiratie opdoen en een zakelijk netwerk opbouwen. Het is belangrijk om een professioneel en compleet profiel te hebben. Zo kom je hoger in de zoekresultaten van LinkedIn én van Google. Op deze manier kun je een goede indruk maken op de bezoeker van jouw profiel. Daarom geven wij jou een aantal tips om jou LinkedIn profiel up to date te maken.

Je profiel bestaat uit 7 verschillende onderdelen: introductie, informatie, uitgelicht, achtergrond, prestaties, aanvullende informatie en ondersteunende talen. 

We geven jou per onderdeel een aantal tips om jouw profiel te verbeteren.

Introductie

Geef in het kort een samenvatting van jou profiel. Let op een goede profielfoto, dus zorg voor een duidelijke actuele foto. Let er wel op dat je een professionele foto uitkiest, net zoals in je cv, en niet eentje waarbij je aan de bar hangt. 

Zorg dat je je voor en achternaam invult en geen bijnaam invult. 

Kies in de kopregel voor jouw huidige functie. Zo kunnen de bezoekers van jouw pagina in een oogopslag zien wat voor werk jij doet. 

Ook kun je ervoor kiezen om een opleiding toe te voegen. Zet hier jou hoogst afgeronde opleiding in of de opleiding die het meest relevant is voor de branche waarin jij werkt. En vul jou contactgegevens in, zoals telefoonnummer en email. Deze informatie kan alleen gezien worden door jouw netwerk.

Informatie

De informatie is handig om in een samenvatting te vertellen wie jij bent en wat jij kan. Hierdoor maak jij de bezoeker van jouw profiel nieuwsgierig naar jou, maar ook naar jou profiel. Schrijf bijvoorbeeld een klein beetje over jezelf, wie je bent en wat je doet. Vertel wat voor persoon jij als werknemer bent en wat jij voor je eventuele toekomstige werkgever kan betekenen. Leg uit waar jij goed in bent en wat je leuk vindt om te doen in je vrije tijd. En vertel jou toekomstplannen, mensen zijn daar meer geïnteresseerd in dan je zou denken. 

De samenvatting gaat over jou. Dus zorg dat je in de ik-vorm gaat schrijven. Schrijf je samenvatting niet te lang, maar houdt hem kort en krachtig. Zo zorg je ervoor dat de bezoeker van jouw pagina snel een goed beeld krijgt van jou en nieuwsgierig wordt naar de rest van jou profiel.

Uitgelicht

Hier heb jij de mogelijkheid om een portfolio toe te voegen, jou mooi gemaakte cv of misschien wel een video waarin jij jezelf voorstelt.

Achtergrond

Je wilt jou bezoekers natuurlijk vertellen wat jij allemaal al gedaan hebt. Voeg daarom je werkervaring op en omschrijf hierbij de taken en verantwoordelijkheden die jij in die functie had. Schrijf ook alle (relevante) opleidingen op die jij gevolgd hebt. Licenties en certificaten die jij gehaald hebt zijn ook belangrijk, zoals bijvoorbeeld een heftruc-certificaat of EHBO. Of misschien heb jij wel ervaring als vrijwilliger, schrijf het allemaal op.

Prestaties

Voeg prestaties op waar jij trots op bent. Heb je cursussen gevolgd, spreek jij 6 verschillende talen of heb je misschien ooit een prijs gewonnen? Dit kun je allemaal opschrijven. Schrijf hier ook op welke prestaties jij behaalt hebt en die wellicht interessant zijn voor jou branche of tak van werk.

Aanvullende informatie

Bij aanvullende informatie kun jij je referenties noteren. Hiermee laat je zien hoe anderen over jou denken en die zijn vaak betrouwbaarder dan als jij zelf hier iets gaat noteren. Je kunt altijd aan een collega of baas vragen of hij/zij een aanbeveling voor jou wil schrijven om op je LinkedIn profiel te zetten. 

Ondersteunende talen

Als jij in het buitenland zou willen werken, kun je er ook voor kiezen om jou profiel in een andere taal te schrijven. LinkedIn matcht de taal van degene die jouw profiel bezoekt met jouw beschikbare taalprofielen. Als er geen match is in de taal, dan ziet de bezoeker jouw profiel in de standaard taal waarin het profiel geschreven is.

Meer nieuws