👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in mei van 10% korting

26 januari 2022

Tips om zakelijke energie te besparen

Het is je vast wel al opgevallen of je hebt het voorbij horen komen, maar de energieprijzen zijn op dit moment stijgende. Vooral de zakelijke markt gebruikt op dit moment heel erg veel energie en als ondernemer ben je ook altijd aan het kijken hoe en waar je energie kan besparen. Daarom hebben wij een aantal tips hoe jij op zakelijke energie kan besparen. 

Corona en thuiswerken

De coronacrisis is helaas nog lang niet onder controle. Ook deze winter betekent dit dat er veel maatregelen zijn. Op dit moment komen er weer versoepelingen aan, maar de maatregelen zitten nog steeds in ons achterhoofd. Er is dan ook nog steeds een advies actief waar de regering vraagt zoveel mogelijk thuis te werken. Eigenlijk zal iedereen thuis moeten, werken behalve als dit echt niet anders kan. Als ondernemer kan je hier natuurlijk wel je voordeel mee doen. Want wanneer er meer thuisgewerkt wordt, betekent dit ook dat er minder energie verbruikt wordt op kantoor. Bovendien is het ook niet meer noodzakelijk om de thermostaat hoog te zetten of de lampen de hele dag aan te hebben. Veel ondernemers vinden het dan ook wel vervelend dat hele erg veel mensen thuiswerken, maar het heeft ook zeker zijn voordelen.

Let op sluipverbruik

Zowel voor zakelijke energie als privé energie is het heel erg belangrijk om goed op te letten op sluipverbruik. Sluipverbruik is dan ook heel erg makkelijk te voorkomen en kan tot een besparing van tientallen euro’s per jaar leiden. Zorg er daarom voor dat je dit zoveel mogelijk zult voorkomen. We spreken van sluitverbruik wanneer bijvoorbeeld de stekkers van elektronische apparaten in de stopcontacten blijven zitten en de apparaten daardoor onnodig energie blijven verbruiken, ondanks dat ze op dat moment niet gebruikt worden. Er wordt dan eigenlijk op dat moment onnodig energie verbruikt wat natuurlijk ook weer geld kost. Daarom zie je dat er heel erg veel mensen de stekkers uit het stopcontact halen wanneer ze naar huis gaan. Het is dus verstandig om dit ook in te voeren. Ga je naar huis? Haal even de stekkers uit het stopcontact.

Betere isolatie op kantoor

Sommige maatregelen vragen een behoorlijke investering. Daarom is het ook belangrijk om te kijken waar en hoe je kan besparen zonder veel geld te hoeven investeren of kijken naar een manier waardoor je de investering op langere termijn uit kan. Zo kan het verbeteren van de isolatie binnen het kantoor of pand zeker een goede investering voor. Dit zorgt niet alleen indirect voor een lager energieverbruik, maar kan ook nog eens het comfort op kantoor en daarmee ook de productiviteit verhogen. We weten allemaal ook wel hoe belangrijk het is om een goede comfort op kantoor te hebben. Je moet namelijk niet de hele dag met een jas aan hoeven zitten. Daardoor wordt je veel minder productief, maar wordt de kwaliteit van het eindproduct ook veel lager. Daarom zie je tegenwoordig ook dat steeds meer werkgevers ervoor kiezen om het kantoor zo goed mogelijk in te rechten waardoor iedereen zijn of haar specialiteit goed kan uitoefenen.

Meer nieuws