👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in april van 10% korting

19 januari 2022

Let hierop bij het verkopen in het buitenland

Iedere ondernemer weet dat ondernemen altijd een uitdaging is. Er zitten dan ook veel mooie klanten in Nederland, maar er zijn natuurlijk ook mooie bedrijven in het buitenland. Daar komen dan ook risico’s bij kijken. Daarom is een goede voorbereiding ook heel erg belangrijk, maar wat moet je precies voorbereiden? Dat lees je hier.

Andere wetten en regels

Als ondernemer moet je altijd rekening houden met de wetten- en regelgeving die gelden in het lande waar je zaken gaat doen. In Nederland en de EU gelden namelijk andere regels dan in de land buiten de EU. In het buitenland kan het dan ook een stuk ingewikkelder zijn dan in Nederland. Daarom moet je je altijd goed verdiepen in de wetten en de regels die in dat land gelden. Wij raden je dan ook aan om heel erg goed onderzoek te doen naar de regels die gelden in het land waar je zaken wil gaan doen. Wanneer je moete hebt met regels en wetten of niet weer waar je helemaal moet beginnen raden wij je aan om hulp in te schakelen van iemand met ervaring en kennis. Er zijn namelijk heel erg veel mensen die je heel erg goed kunnen ondersteunen. Je moet namelijk geen fouten maken op dit vlak aangezien dat heel erg veel geld kan kosten.

Verdiep je in de cultuur

Naast de andere regels en wetten kan het ook zijn dat er een andere cultuur in het land is waar jij zaken wil gaan doen. Het is dan ook heel erg belangrijk dat je hier heel erg goed onderzoek naar doet. Elk land heeft namelijk zijn eigenlijk cultuur, waardoor men er andere gewoonten kan hebben dan Nederlanders. De manier vak zakendoen kan dan ook heel erg verschillend zijn. Het is dan ook heel erg belangrijk dat je je hier goed in gaat verdiepen en onderzoek gaat doen. Leer daarom goed de buitenlandse markt kennen en kijk hoe mensen daar op dit moment zaken doen. Ze kan je namelijk een goed beeld krijgen van de dingen die in dat land gebeuren en hoe jij dat kan gaan gebruiken binnen je bedrijf. Je moet je namelijk wel aanpassen aan de cultuur die in dat land is.

Fraude

We kennen allemaal wel de programma’s waar oplichters in het buitenland opgespoord worden. Wij raden je dan ook zeker aan om goed onderzoek te doen naar de meest voorkomende fraude in het land waar je zaken wil gaan doen. De kans is namelijk heel erg groot dat mensen je proberen op te lichte of fraude te plegen bij een nieuwe ondernemer die niet bekent is in het land waar jij zaken wil gaan doen. Dat heeft dan ook alles te maken met de wetten en regels die gelden in dat land. Ze gaan er dan ook vanuit dat je je daar niet goed in verdiept hebt. Probeer dit dan ook zoveel mogelijk te voorkomen en verdiep je goed in het land waar je zaken wil gaan doen.

Meer nieuws