👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in maart van 10% korting

20 december 2021

De invloed van het luisteren van muziek op kantoor

Iedereen heeft natuurlijk een andere muzieksmaak, maar kunnen je werknemers beter werken wanneer er muziek op de achtergrond staat en wat zijn alle andere effecten van het luisteren van muziek op kantoor? Dat lees je hier.

Bevorder de productiviteit met muziek

Er hebben al heel erg veel onderzoeken plaatsgevonden, maar uit alle onderzoeken kwam hetzelfde antwoord. Het antwoord is dan ook dat muziek luisteren een positief effect heeft op de productiviteit. Heel erg veel onderzoekers wijzen dan ook naar de prestaties die enorm verbeteren wanneer er muziek wordt geluisterd op kantoor. Ook is er uit verschillende onderzoeken gebleken dat je werknemers sneller klaar zijn met alle werkzaamheden wanneer er naar muziek geluisterd wordt. Daar worden alle werkgevers natuurlijk heel er blij van. Elke werkgever wil dat er zoveel mogelijk en zo snel mogelijk gewerkt wordt. De kwaliteit moet uiteraard nog wel goed blijven. Daarnaast worden je werknemers veel creatiever en vrolijk. Dat is dan ook nog helemaal niet zo slecht. We houden er allemaal wel van wanneer collega’s vrolijk zijn.

Let op: Het is wel belangrijk dat je goed kijkt naar wat voor muziek iedereen luistert. Het soort muziek is namelijk wel belangrijk. Niet iedereen kan bijvoorbeeld goed werken op hardstyle. Hier moet je dus wel rekening mee houden als werkgever. Daarom zie je ook dat heel erg veel werknemers oortjes of een koptelefoon ophebben. Dan kan iedereen namelijk naar zijn of haar eigen muziek luisteren.

Van muziek luistern word je vrolijk

Zoals we hierboven al aangaven worden je werknemers ook vrolijker wanneer ze naar muziek luisteren. Wanneer iemand vrolijker wordt gaat de productiviteit ook massaal omhoog. Als je een werknemer hebt die altijd een ochtendhumeur hebt kun je het beste zijn of haar favoriete muziek draaien. Zo wek je namelijk positieve emoties op. De hersenen worden dan ook vrolijk. De rest komt dan wel van zelf. Je wil als werkgever toch dat er een goed werksfeer is? De kans is groot dat muziek hier goed bij kan helpen.

Door muziek word je creatiever

Muziek luisteren op de werkvloer zorgt er voor dat je effectiever en creatiever wordt. vooral als je iets moet doen waar je, je hersenen voor nodig bent. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van teksten. Je moet dan heel erg goed nadenken over de spellen, maar ook zeker waar je over wil gaan schrijven. Het verhaal moet namelijk wel kloppen. Als je tijdens het uitvoeren van je weer naar muziek luistert, ben je aan het multitasken. Je hersenen zijn namelijk druk bezig om de muziek te interpreteren. Daarnaast doen je hersenen ook nog eens voorspellingen voor wat er zal komen. Dus voor de mannen onder ons, ben jij aan het werk en luister je ondertussen naar muziek? Dan kan je dus heel erg goed multitasken. Er wordt namelijk altijd gezegd dat mannen geen twee dingen tegelijkertijd kunnen, maar dat is dus helemaal niet waar. Dit is dan ook het moment om jezelf daarin te bewijzen. Uiteraard doe je dit met een goed humeur door alle muziek.

Meer nieuws