👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in augustus van 10% korting

1 december 2021

Tips voor het vinden van het perfecte relatiegeschenk

We gaan weer richting het einde van het jaar en de feestdagen dat betekend dat we weer massaal moeten gaan zoeken naar de perfecte relatiegeschenken, maar hoe kan je die nou eigenlijk vinden? Dat lees je hier.

Kies voor een geschenk met een goed verhaal

Misschien wist je het al, maar mensen zijn heel erg gek op verhalen, en natuurlijk helemaal als het een verhaal is met een goed einde. Je ziet dan ook dat de grote merken hier hele erg vaak op in spelen, maar ook zeker de kleinere merken proberen zich te onderscheiden door een uniek geschenk weg te geven met een goed verhaal. Je hoeft dan ook niet altijd een heel erg duur geschenk weg te geven, het kan ook iets heel erg kleins zijn als het maar een goed verhaal geeft. Zorg er daarom ook voor dat je op een manier het verhaal op een leuke manier verwerkt in je eigen boodschap en je bedrijf of organisatie is direct een positieve associatie rijker. Het gaat namelijk om het gebaar en het verhaal. Het product heeft dan ook maar een simpele bijrol.

Wel of geen duurzaam geschenk?

We weten allemaal wel dat het milieu een steeds grotere rol gaat spelen. Dat heeft dan ook alles te maken met dat de keuze uit duurzame materialen ook elke dag wordt uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan katoen, jute, bamboe, kurk en tarwestro. Ook steeds meer producten worden gemaakt van gerecycled plastic en gerecycled papier. Dat zorgt er dan ook voor dat de keuze steeds groter wordt wanneer je een duurzaam geschenk wil weggeven. Naast de gevolgen voor het milieu hebben duurzame producten ook een goed verhaal en is de uitstraling heel erg mooi. Het is het dus zeker waard om te kijken naar een duurzaam geschenk, maar het is helemaal aan jou of je graag een duurzaam product weg wilt geven.

Past het geschenk bij je organisatie?

Naast het vertellen van een verhaal, en de beslissing nemen of het geschenk duurzaam moet zijn is het ook hele erg belangrijk om goed te kijken of het geschenk wel past bij je bedrijf of organisaties. Bedenk daarom wat jouw bedrijf of organisatie doet, waar het voor staat en hoe je dat op een mooie of ludieke manier kunt koppelen aan een leuk geschenk voor je relaties. Op deze manier hoort het geschenk echt bij je bedrijf of organisatie. De zakenrelaties waarderen het vervolgens ook meer, en ze onthouden het ook nog eens beter wanneer het geschenk echt bij je organisatie of bedrijf past. Mensen gaan er namelijk over praten wat weer voordelig is voor je marketing. Het is zelfs mogelijk dat je relatiegeschenken nieuwe klanten opleveren. Het klinkt misschien wel een beetje gek, maar het zal niet de eerste keer zijn. Je zal dit dan ook merken wanneer je, je relatieschenken gebracht of verstuurd hebt. Je zakenrelaties waarderen dit heel erg. Je scoort er dus ook nog eens punten mee. Dat is toch waar je het uiteindelijk voordoet? Blije klanten is nooit verkeerd, helemaal niet aan het einde van het jaar.

Meer nieuws