👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in april van 10% korting

1 oktober 2021

Heeft thuiswerken voordelen?

Tijdens de thuiswerk periode zijn we er massaal achter gekomen dan thuiswerken helemaal  nog niet zo slecht is. Toch heeft het wel voordelen. Lees hier welke voordelen thuiswerken heeft.

Werknemers zijn gemotiveerder

Wanneer werknemers thuiswerken hebben ze veel meer motivatie om te werken. Het klinkt inderdaad een beetje gek, maar het is echt zo. Let op, dit geldt wel alleen voor de mensen die verder van het werk af wonen, maar wordt door vrijwel alle medewerkers ervaren. In veel onderzoeken over thuiswerken wordt dit als belangrijkste voordeel genoemd. Uiteraard is er ook onderzocht waarom dit dan zo is. De reden hierachter is dat mensen dan een betere planning kunnen maak en zich ook beter kunnen concentreren omdat ze zichzelf helemaal af kunnen sluiten van de buitenwereld en niet gestoord worden door collega’s aan het bureau.

Hogere productiviteit

Naast dat werknemers gemotiveerder worden wanneer ze thuiswerken is de productiviteit ook een stuk beter. Thuiswerken levert vaak een hogere productiviteit op, maar let op dit is niet altijd zo. Het verschilt namelijk per persoon. De thuissituatie is dan ook heel erg belangrijk. Werknemers die het thuiswerker zien al een mogelijkheid om het werk te combineren met het oppassen zijn juist een stuk minder productief. Het ligt er dus heel erg aan hoe goed iemand zich kan afsluiten van de omgeving en hoe de thuissituatie is. het is dan ook bewezen dat je heel erg goed thuis kan werken wanneer er geen kinderen in de buurt bent. Dan heb jij je werk kwalitatief ook nog eens sneller af. Wie wil dat nou niet? Dankzij de concentratie die je werknemers dan hebben neemt de kwaliteit van het werk ook nog eens toe. Dit geldt alleen voor de mensen die een rumoerige kantoorruimte inruilen voor een rustige thuiswerkplek.

Besparing op reiskosten en reistijd

Als we kijken naar alle werkende Nederlanders zijn we gemiddeld een uur per dag bezig om te reizen naar je werk en weer naar huis. Wanneer je er samen met je werkgever over uit komt om thuis te werken hoef je natuurlijk niet meer te reizen. Dit scheelt dan ook een heleboel tijd. Helemaal wanneer je elke dag naar kantoor moest. Wanneer je werknemers niet meer hoeven te reizen starten ze de dag ook frisser. Naast dat je werknemers een goede start hebben is het ook zo dat jij als werknemer niet meer de reiskosten hoeft te vergoeden. Werkgevers vergoeden doorgaans reiskosten van hun werknemers. Door het thuiswerken hoeft dat dus ook niet meer. Dit zijn dan ook allemaal pluspunten aan het thuiswerken. Daarom zie je ook steeds meer dat werkgevers de optie bieden om zoveel mogelijk thuis te werken. Het is namelijk een heel erg groot voordeel want je hebt een stuk minder kosten. Het is namelijk niet alleen de huur van een kantoor, maar ook alle andere kosten die je personeel maakt om überhaupt bij het kantoor aan te komen. Het thuiswerken tijdens de corona-pandemie heeft heel erg veel werkgevers dus aan het denken gezet. Laat jij je werknemers al thuiswerken?

Meer nieuws