👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in april van 10% korting

29 september 2021

Tips voor het werven van personeel

Elke ondernemer die wil groeien heeft er wel last van. Het is tegenwoordig heel erg moeilijk om personeel te vinden omdat overal te weinig mensen zijn. Het is dus heel erg lastig om de perfecte kandidaat bij je aan het werk te vinden. Daarom hebben wij een aantal tips hoe jij makkelijker personeel kan werven.

Ik krijg geen sollicitaties op mijn vacature

Als je eenmaal een vacature op je website hebt staan wil je wel dat er daadwerkelijk mensen gaan solliciteren. Toch zie je de afgelopen jaren dat steeds meer bedrijven een stuk minder sollicitaties krijgen. Dit kan komen dat mensen niet snel je vacature vinden op Google. Het kan dan ook verstandig zijn om te kijken naar online marketing. Wanneer meer mensen je bedrijf kennen en vinden krijg je vanzelf meer sollicitaties binnen. Ook heeft online marketing weer een positief effect op je omzet. Je bedrijf kan namelijk heel erg snel groeien wanneer je online marketing inzet op de juiste manier. Naast vindbaarheid is mobiel gebruiksgemak ook heel erg belangrijk. Veel mensen, waaronder potentieel personeel. Zoeken naar een baan met hun smartphone. Het is dus heel erg belangrijk dat de website ook goed werkt op mobiel.

Gebruik meerdere platformen

Bijna elk bedrijf maakt wel gebruik van social media. Die kanalen kan je dan ook weer inzetten om personeel te zoeken. Plaats bijvoorbeeld dat je nog openstaande vacatures hebt. Door dat te doen bereik je nog meer mensen wat de kans vergroot op het vinden van de perfecte werknemer. Ook kan je eens kijken op platformen zoals LinkedIn en Indeed te gebruiken. Dagelijks kijken honderden mensen naar deze sites die opzoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Een goede kans dus om jouw perfecte medewerker te vinden. Het zal toch zonde zijn dat je hem of haar misloopt omdat je vacature daar niet bekend is.  Tevens helpen deze sites mee aan je vindbaarheid in Google. Redenen genoeg dus om ook van deze kanalen gebruik te maken.

Mond op mond reclame

Heb je al huidig personeel? Vraag je huidige werknemers je vacature ook te promoten. Misschien hebben zij wel weer kennissen die de ideale kandidaat is voor jouw openstaande vacature. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat zij weer mensen kennen. Zo zorg je niet alleen dat meer mensen op jouw vacature gaan reageren, maar je  bent ook je naamsbekendheid aan het vergroten. Eigenlijk heb je dus geen andere redenen om het niet te doen want het heeft alleen maar een positief effect op je bedrijf. Wanneer je niet direct werkt, werkt het wel in de toekomst. Daar wordt je als ondernemer dan ook heel erg blij van. Het kan dan ook heel erg lastig zijn om personeel te vinden, maar het belangrijkste is dat je niet op moet geven. Wanneer jij doorzet komt het personeel van zelf wel. Ook moet je niet te gehaast personeel aannemen omdat je ze nodig hebt. Wanneer je dat wel doet is de kans groot dat je daar later spijt van krijgt.

Meer nieuws