👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in maart van 10% korting

20 september 2021

Hier moet je opletten bij het aanschaffen van een auto

Ben jij aan het kijken naar een nieuwe auto? Zakelijk of privé? Dat maakt hier even niks uit. Wij hebben namelijk een aantal tips waar jij goed op moet letten bij het aanschaffen van een auto.

Kopen of leasen?

Het antwoord op deze vraag is heel erg moeilijk. Wel kunnen we zeggen dat je het beste voor kopen kan gaan als dat aantrekkelijker is. Een auto kopen kan bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn als je die in één keer kunt betalen. Of als je goed kunt onderhandelen met de dealer. Vaak zegt de dealer dat de prijs vast staat. Maar je kan natuurlijk altijd nog een poging wagen om de kop van de prijs van te krijgen. Daar houden we allemaal wel van. We blijven namelijk Nederlanders. Je kan er ook voor kiezen om een auto te leasen. Ook dan is het belangrijk om te kijken hoelang je met een auto kan doen en hoeveel kilometers je jaarlijks wilt gaan gebruiken. Lease kan beter zijn als je geld wilt vrijhouden voor andere grote uitgaven. Met leasen weet je namelijk precies waar je aan toe bent. Je moet namelijk alleen het maandelijkse bedrag te betalen en de brandstof natuurlijk. Bij leasen heb ne meestal namelijk ook geen omkijk naar onderhoud en verzekeringen. Het ligt er dan wel aan welke leasevorm je kiest. Praat hier dan ook goed over met de leasemaatschappij zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Bekijk goed naar alle verzekeringen

Het loont de moeite om goed te kijken naar alle autoverzekeringen die er zijn. bij leasen inclusief verzekering betaal je alle premies. Leasen zonder verzekering kan dan ook heel erg aantrekkelijk zijn als je weinig schade rijdt. Dit betekent wel dat je zelf de verzekering moet regelen. Uiteraard moet de leasemaatschappijen het wel eens zijn met de verzekering en de verzekeraar. Ook kan het interessant zijn om de privé motorrijtuigen van de medewerkers onder te brengen in een collectief contract. Ook de auto’s van partners kunnen in zo’n contract worden opgenomen. Wanneer je meerdere auto’s hebt kan het ook zijn dat je in aanmerking komt voor korting. Je kan het natuurlijk ook altijd om bij één auto korting te krijgen. Ook al kan dat wel een stuk moeilijker zijn.

Privé en zakelijk?

Als ondernemer kan het wel eens voorkomen dat je niet zo goed aan je privésituatie denkt. Dat is bij het uitzoeken van een auto wel heel erg belangrijk. Het is dan niet belangrijk dat je alleen naar je geliefde kijkt, maar ook naar de toekomst. Willen jij en je geliefde later kinderen en ben je dan niet van plan om een nieuwe auto aan te schaffen? Dan moet je wel zorgen dat je in je nieuwe auto genoeg plaatsen hebt. Het is namelijk niet praktisch en ook niet toegestaan om kinderen in de kofferbak te vervoeren. Vaak zie je dan ook snel dat mannen te snel een beslissing willen maken omdat een auto een emotie is. Toch moet je er echt goed over nadenken.

Meer nieuws