👋 Jouw bedrijf ook zichtbaar op bedrijfsspeurders.nl? Profiteer in april van 10% korting

1 september 2021

Drie tips om als ondernemer te besparen

Als ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk geld over houden aan het einde van de maand. Je maakt dan namelijk het meeste winst. Dat wil je als ondernemer, maar hoe kan je besparen als ondernemer?

Bespaar op zakelijke verzekeringen

Het is als ondernemer natuurlijk heel erg belangrijk om goed verzekerd te zijn tegen eventuele bedrijfsrisico’s, maar soms is het financieel voordeliger om bepaalde risico’s zelf te dekken in plaats van jezelf er tegen te verzekeren. Er zijn verschillende manieren om op je verzekeringen te besparen. Wil jij graag weten hoe je kan besparen op bepaalde verzekeringen? Geen probleem, dat zetten wij even op een rijtje. Je moet je dan ook de volgende vragen stellen. Welke bedrijfsrisico’s kunnen er op dit moment gebeuren en welke verzekeringen heb ik op dit moment lopen om mij hiertegen te beschermen? Heb ik op dit moment een verzekeringen lopen die niet meer nodig is voor mijn onderneming? Heb ik ooit als eens gekeken naar andere verzekeraars die eventueel goedkoper kunnen zijn? Wanneer je deze vragen allemaal hebt beantwoord heb je al verschillende manieren om te kijken als jij eventueel kan besparen op zakelijke verzekeringen.

Besparen op lopende abonnementen

Steeds meer diensten worden in abonnementsvorm aan ondernemers aangeboden. Vaak wil je als ondernemer omdat je niet elke maand iets anders wilt. Het is wel belang dat jij als ondernemer goed oplet welke abonnementen je op een bepaald moment hebt lopen. Het is tegenwoordig namelijk zo eenvoudig geworden om abonnementen af te sluiten. Wij weten dan ook haast wel zeker dat je een abonnement hebt lopen die je eigenlijk niet meer gebruikt. Dit kost vervolgens wel weer elke maand geld. Geld wat je uiteindelijk had kunnen besparen. Wij raden je dan ook aan om een overzicht te maken en kritisch te kijken waar je eventueel kan besparen. Je kan als ondernemer namelijk al snel veel geld besparen bij je lopende abonnementen.

Bespaar op energie

Energie, voor veel ondernemers is energie ook een hoge kostenpost. Helemaal wanneer je een eigen kantoor hebt. Gelukkig kan je ook op energie veel besparen. Je moet dan vooral naar de volgende dingen kijken. Wat zijn op dit moment mijn grootste energieverbruikers en hoe kan ik deze vervangen naar zuinigere apparaten? Hoeveel kost het mij om zonnepanelen te plaatsen. Door zonnepanelen te plaatsen voorzie jij jezelf namelijk van stroom waardoor je eigenlijk gratis energie hebt en misschien ook nog wel een beetje geld aan kan verdienen door terug te leveren aan het net.

Maak gebruik van belastingvoordelen

Als ZZP’er heb je de mogelijkheid op verschillende belastingvoordelen zoals zelfstandigenaftrek, mkb-winstvrijstelling en de startersaftrek. Door gebruik te maken van deze belastingvoordelen betaal je uiteindelijk aanzienlijk minder belasting waardoor je uiteindelijk ook weer meer winst maakt. Het is namelijk erg zonde wanneer je geen gebruik maakt van deze belastingvoordelen wanneer je er wel recht op hebt. Zoals we hierboven ook al aangaven kan je zo makkelijk geld besparen waarmee jij vervolgens je onderneming weer kan laten groeien. Dat is wat je uiteindelijk wil.

Meer nieuws